ORDU

ORDU
1) Boztepe ve Teleferik

Ordu Boztepe, Karadeniz’in ve Ordu’nun tüm güzelliğini gözler önüne seriyor diyebiliriz. Ordu’nun panoramik manzarasını seyredeceğiniz Boztepe’de, özellikle akşam saatlerinde, harika zamanlar geçireceksiniz. Buraya hem kara yoluyla hem de teleferikle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Yalnız teleferikle çıkmanın meşhur olduğunu söyleyelim.
2011 yılında hizmete açılan teleferiğin kalkış noktasının Atatürk Parkı olduğunu ve teleferik hattında ise 28 kabin bulunduğunu söyleyelim. Ayrıca teleferik hattı ile 500 metre yükseklikteki tepeye çıkış, sadece 8 dakika sürüyor. Camla kaplı teleferikte yemyeşil ağaçların üzerinden geçerken, Ordu’yu ayaklarınızın altına alacak ve keyifli bir yolculuğa imza atmış olacaksınız. Gelelim, Boztepe’ye ulaştığınızda neler yapacağınıza. Çamlık alanlarında doğa yürüyüşleri ve daha birçok doğal aktiviteler yapabilir, tertemiz havasını soluyarak huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Piknik ve mesire alanlarında piknik yapabilir ya da dilerseniz yeme-içme mekanlarında da oturabilirsiniz. Ordu ve Karadeniz’in o muhteşem manzarası eşliğinde bu cafe ve restoranlarda oturarak ya güzel bir kahvaltı yapabilir ya da enfes bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ayrıca burada yer olan otellerden de dilediğiniz gibi konaklayabilirsiniz.  Özellikle akşam saatlerinde büyüleyici manzaraya sahip olan Boztepe’de yapacaklarınız bunlarla sınırlı kalmıyor. Boztepe, yamaç paraşütü yapmak için de oldukça uygun yerlerden biridir. Her yıl binlerce ziyaretçi, daha doğrusu adrenalin tutkunları, buraya gelerek bu aktiviteyi yapıyor. Profesyoneller eşliğinde yapacağınız bu spor ile farklı bir deneyim yaşacağınız çok aşikar.

2) Ters Ev

Ters Ev, Antalya’da olduğu gibi, Ordu’da da yerli ve yabancı pek çok turist tarafından yoğun ilgi görüyor. 2019 yılında açılan Ters Ev, Altınordu ilçesinde 150 metrelik bir alan üzerinde yer alıyor. Boztepe’ye ulaşım için kullanılan teleferik hattının alt istasyonunun hemen yanında bulunan ev, iki kattan oluşuyor ve giriş bahçesi dahil bütün her şey ters bir şekilde dizayn edilmiş. Açıldığı ilk günden beri ziyaretçi akınana uğrayan Ters Ev’de, keyifli dakikalar geçirebilir ve bol bol fotoğraflar çekilebilirsiniz. Zaten tahmin edersiniz ki, çoğu insan sırf fotoğraf çekmek için buraya geliyor.

3) Ablak Taşı

Kabadüz ilçesinde yer alan Ablak Taşı, doğal bir teras olma özelliğine sahip. Yaylaya gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Ablak Taşı, orman içerisinde harika noktalardan biridir. Etrafı ladin ormanlarıyla çevrili olan bu yer, yüksekliği ile resmen büyülüyor. Geldiğiniz zaman, Ordu ve Giresun’un uçsuz bucaksız manzarasını ve Geçilmez Kanyonu’nu görebilirsiniz.

4) Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi (Ünye Müze Ev)

Tarihe ışık tutan eserlerin sergilendiği Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi’nde, birbirinden değerli eserler yer alıyor. Müzeyi ziyaret ettiğinizde, ilk etapta çocukluğunuza dönerek bir nostalji yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Somut ve somut olmayan kültürel mirası araştırıp, gelecek nesillere aktarmak için sürdürülen bu çalışmalar herkesin hoşuna gidecek. Türkiye’de Unesco logosunu kullanan tek müze olan Ünye Müze Ev, aynı zamanda Kafkasya doğumlu Kaptan Server Bey’in evi olduğu için, ‘’Kaptan Evi’’ olarak da biliniyor.
Müze, Mimar Sinan ve Klasik Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyarak, Türkiye’deki 60 evden biri olma özelliğine sahip. Tavan işçiliğinin ve vitray camlarının oldukça etkileyici olduğu müzede; halk tiyatrosu sergileniyor ve içerisinde Hacivat Karagöz oyunu, orta oyunu, meddah ve kukla oyunları oynanıyor. Ayrıca müzenin içerisinde; taşlık, ahır, haremlik selamlık odaları, gelin odası, kaptan odası, baş odası, mutfak, seki ve sofa bölümleri bulunuyor.
Müzenin dışında ise; geniş bir bahçe, kuyu, çamaşır yıkama teknesi, Türk kahvesi köşesi ve geleneksel oyun alanları yer alıyor. Bu bahçede; ip atlayabilir, sek sek oynayabilir, niyet çekme gibi geleneksel oyunlar oynayabilirsiniz. Bu oyunları oynarken ya da oynayanları seyrederken, çocukluğunuza dönmemek elde değil!
Tüm bunlar dışında; Ünye’nin tarihi, türkülerini, masallarını, deyimlerini, fıkralarını, manilerini, halk inançlarını, bilmecelerini ve mutfağını keşfedip öğrenebilirsiniz. Kukla ve Karagöz gösterilerini seyredebilir, ebru sanatı ve ıhlamur baskı yapabilirsiniz. Türk kahvesi ve hikayelerini öğrenebilir, köy seyirlik oyunları, geleneksel çocuk oyunları ve geleneksel zeka, strateji oyunlarını oynayabilirsiniz.

5) Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Selimiye Mahallesi’nde Taşocak Caddesi ile Erkoçak Sokağı’nın birleştiği yerde bulunan Paşaoğlu Konağı, 1896 yılında Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmış. Konağın taşları Ünye’den, ahşap malzemesi Romanya’dan getirilmiş olup, yapımını da İstanbullu bir usta gerçekleştirmiş. Üç katlı olan bu tarihi konak, aynı zamanda 19.yy sivil mimarimizin en güzel örneklerinden biridir.
Paşaoğlu Konağı, 1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmış ve hemen bir yıl sonra da onarılmaya başlanmış. Onarımı tamamlanan konak, 1987 yılında Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi olarak hizmet vermeye başlamış. Konağın ilk katında etnografik eserler sergileniyor ve içerisinde silahlar, takılar, kadın ve erkek giysileri gibi eşyalar yer alıyor. İkinci katta ise; eski konak yapısına göre düzenlenen sofa, paşa nine odası, günlük oda, misafir odası, yatak odası ve yüklük gibi odalar bulunuyor. Sivil mimarimizin ender örneklerinden biri olan bu müzeyi, mutlaka ziyaret etmelisiniz.

6) Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi

Türkiye’nin ilk köy gazetesini çıkaran merhum Bilal Köyden’in anısına açılan Açık Hava Basın Müzesi, Altınordu ilçesinin Düz Mahallesi’nde yer alıyor. Müzede; 1929 yılında ‘’Güzelordu’’ adıyla Ordu’nun kendi imal ettiği el yapımı tahta dizgi makinesi, Türkiye’nin ilk köy gazetesini çıkaran köyde ve kentte görev yapan merhum gazetecilerin fotoğrafları ve anıları sergileniyor. Ordu Belediyesi ve Ordu Gazeteciler Cemiyeti iş birliğiyle kurulan bu müzede, camla çevrilerek koruma altına alınan dizgi makinesi oldukça ilgi görüyor.

7) Ters Ev

Ters Ev, Antalya’da olduğu gibi, Ordu’da da yerli ve yabancı pek çok turist tarafından yoğun ilgi görüyor. 2019 yılında açılan Ters Ev, Altınordu ilçesinde 150 metrelik bir alan üzerinde yer alıyor. Boztepe’ye ulaşım için kullanılan teleferik hattının alt istasyonunun hemen yanında bulunan ev, iki kattan oluşuyor ve giriş bahçesi dahil bütün her şey ters bir şekilde dizayn edilmiş. Açıldığı ilk günden beri ziyaretçi akınana uğrayan Ters Ev’de, keyifli dakikalar geçirebilir ve bol bol fotoğraflar çekilebilirsiniz. Zaten tahmin edersiniz ki, çoğu insan sırf fotoğraf çekmek için buraya geliyor.

8) Kordon Tepe

Perşembe ilçesinin Kozağzı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Kordon Tepe, önemli mesire alanlarından biri olup, yamaç paraşütü yapmak için diğer bir alternatif noktasıdır. Burada yamaç paraşütü hizmetinin verilmesiyle, turizmin geliştirilmesi amaçlanmış ve zamanla Kordon Tepe, paraşütlü atlayışın merkezi haline gelmiş. Yerden 200 metre yükseklikte yer alan bu tepeye, yamaç paraşütü yapmak için gelebileceğiniz gibi sadece fotoğraf çekilmek için bile gelebilirsiniz.

9) Ordu Sahili

Ordu’nun şehir merkezi, deniz ile iç içe olup, 6 km’lik bir yürüyüş parkuruna sahip. Sabah, öğle veya akşam farketmeksizin günün her saatinde yürüyen, koşan ve spor yapan insanları görebilirsiniz. Sizde onlardan biri olabilir ya da sadece banklarda oturup eşsiz manzarayı seyrederek günün tadını çıkarabilirsiniz. Ne zaman geleceğinizi siz belirleyin, sonrada kendinizi sizi büyülemesi için manzaraya bırakın…

10) Çamlık Koyu

Ünye ilçesinde yer alan Çamlık Koyu ve Fokfok, arkadaşlarınızla birlikte yüzüp eğleneceğiniz, sahilde yürüyüp piknik yapabileceğiniz bir yerdir. Buranın en önemli özelliği ise; Fokfok ve Fega Deniz Mağarası’nın bulunmasıdır. Bilmeyenler için Fokfok, aslında doğal falezlerdir ancak yöresel adı Fokfok’tur ve Ünye’nin simgelerinden biridir.
Çamlık Koyu’nun denizinin, Fega Mağarası’nın yarısına kadar uzandığını ve dalgalarının oldukça hırçın olduğunu söyleyebiliriz. Koyun çevresinde yer alan plajlara gidebileceğinizi ve yeme-içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz mekanların da bulunduğunu ekleyelim.

11) Asarkaya Kent Ormanı

Ünye-Fatsa yolu üzerinde yer alan Asarkaya Kent Ormanı, Ünye’ye 4 km uzaklıkta konumlanıyor. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılmış olup, piknik ve mesire alanı olarak kullanılmaktadır. İçerisinde, birçok yaban hayvanına ve bitki çeşitlerine rastlayabilirsiniz. Bu nedenle kuş gözlemciliği yapabilir ve bol bol analog çekimler yapabilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşlerine çıkabilir, mangal yakıp piknik yapabilirsiniz.

12) Yoroz Kent Ormanı

Ordu’ya 20 km mesafede yer alan Yoroz Kent Ormanı, yemyeşil görüntüsüyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Doğayla baş başa zaman geçireceğiniz bir yer olan Yoroz Kent Ormanı, aynı zamanda zengin ormanlara ve seyir terasına ev sahipliği yapıyor. Muhteşem bir görüntüsüyle seyir terası, bir tarafta Ordu, diğer tarafta ise Giresun manzarasını rahatlıkla görebilmenizi sağlıyor. Ancak bu terasa çıkmak sandığınız kadar kolay değil! Terasa çıkarken, bir nevi trekking yapmış olacaksınız. Eğer tırmanırken yorulursanız, merak etmeyin dinlenecek noktalar mevcut.
Öncelikle buraya aracınızla çıkmanız mümkün değil. Belirli bir noktaya geldikten sonra, aracınızı bırakıp yürümeniz gerekiyor. Yaklaşık 30 dakika sürecek bu tırmanışta, farklı farklı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Yolun son kısımlarına geldiğinizde, 1000-1200 basamaklı bir merdivenden çıkmanız gerekiyor. Ancak bu ahşap merdivenlerden bazıları deforme olduğu için zorlanabilirsiniz. Hazırlıklı olmalı ve özellikle yaz aylarında yanınızda bol miktarda su bulundurmalısınız. Ayrıca rahat ayakkabı ve kıyafetler giymenizde fayda var.
Bu zorluklara rağmen tepeye ulaştığınızda, tüm bunlara değdiğini anlayacak ve tüm bu zorlukları bir çırpıda unutacaksınız. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu yerde, bol oksijenli havayı soluyacak ve inanılmaz bir gün geçireceksiniz. Yürüyüş parkurlarında güzel anılar biriktirebilir, yanınızda getirdiğiniz yiyeceklerle piknik yapıp eğlenebilirsiniz. Dahası kamp yapabilir, harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

13) Perşembe Yaylası

Ordu’da doğayla iç içe olmak için en ideal yerlerden biri de Perşembe Yaylası’dır. Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası, ilçe merkezine 17 km, il merkezine ise 105 km uzaklıkta konumlanıyor. Yaylada mevsimin ilk karı yağana kadar, hayat devam ettiği için birçok ziyaretçinin akın ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle yaylanın yoğun ilgi görmesinin nedeni ise mendereslerdir. Bu menderesler, yaylada bolca var ve yaylayı oldukça özel kılıyor. Kıvrım kıvrım yol gibi görünen bu akarsulara, neticede hayran kalmamak elde değil!
ok eski bir yerleşim yeri olan yayla, bahar aylarında yemyeşil bir örtüyle kaplanıyor ve muhteşem manzaraya ev sahipliği yapıyor. Yaylanın zemini, uzaktan adeta halı sahanın çimleri gibi görünüyor diyebiliriz. Mendereslerin yer aldığı alanlarda küçükbaş hayvanların otlaması da manzaraya renk katıyor ve sanki bir film karesinin içerisindeymiş gibi bir his veriyor. Yayla sadece doğal güzelliği ile değil, aynı zamanda tarihi eserleri ve alanlarıyla da oldukça önemli bir konumdadır.
Yaz aylarında, yaylada sürekli olarak etkinlikler düzenleniyor ve etkinlikler içerisinde; yağlı güreş şenlikleri, at ve off-road yarışları, futbol turnuvaları gibi birçok eğlence yer alıyor. Çeşitli yarışmalar dışında, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkilikler gibi daha pek çok şey düzenlenmekte. Bu etkinliklerle bir hayli gelişen yaylada, market, restoran ve konaklama imkanları da bulunuyor. Ayrıca yayla piknik, safari ve yamaç paraşütü için de oldukça ideal bir yerdir.

14) Çambaşı Yaylası

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası, hem yaz hem de kış turizmi için oldukça ideal bir yerdir. Ordu-Kabadüz-Çambaşı güzergahını oluşturan yolu takip ederek yaylaya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehir ve yayla arasında sürekli olarak minibüs seferleri düzenlendiği için, bir seçenek olarak da bunu tercih edebilirsiniz.
aylanın içerisinde; modern iki otel ve restoran bulunmasının yanı sıra çarşı, pazar, piknik yerleri ve lokantalar da bulunuyor. Türkiye’nin en geniş yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası, doğal güzellikleriyle sizi fazlasıyla etkileyecek ancak doğa sporlarını profesyonel olarak yapacağınızı bilmek ne derece etkiler bilemiyoruz.  Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan bu yaylayı, kesinlikle Ordu’da gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın! Kabadüz sınırları içerisinde yer alan Çambaşı Kayak Merkezi, yaylayı turizm cazibe merkezlerinden biri haline getirmiştir. Bu nedenle kış aylarında yaylaya geldiğinizde, bu kayak merkezine giderek dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

15) Uzundere Şelalesi

Aybastı ilçe sınırlarında yer alan Uzundere Şelalesi, 105 metre uzunluğunda olduğu için görenleri şaşkına çeviriyor. Bölgenin renkli ve harika doğal güzelliği olan bu şelale, 102 m yüksekliğindedir ve bu sebeple Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olma özelliğine sahiptir.
Şelalenin tek bir şelaleden ibaret olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Üst tarafta bir, alt tarafta ise 6 olmak üzere peş peşe 7 şelale bulunuyor. Bu özelliklerinden dolayı, yerli ve yabancı birçok turist tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca bölgede piknik ya da kamp yapabilir, şelalede yüzebilirsiniz.

16) Çişeli Şelalesi

Ordu’nun Karaoluk Köyünde yer alan Çişeli Şelalesi, bir diğer adıyla da bilinen Karaoluk Şelalesi, Ordu merkeze 25 km uzaklıktadır. Doğayla iç içe olacağınız bu yerde, mangal yakıp piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve manzara eşliğinde huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz.
Şelalenin, yaklaşık 10 metrelik bir yükseklikten aktığını ve aktığı nokta ile şelale yatağının kayalık bir yapıda olduğunu belirtelim. Ayrıca şelalenin aktığı noktada oluşan gölette yüzebileceğinizi de ekleyelim.

17) Kapılı Cıngırt Şelalesi

Çaybaşı ilçesinde yer alan Kapılı Kazankaya Şelalesi, doğal güzelliği ile mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şelalenin bulunduğu alanın bir doğal gezi parkuru olduğunun da altını çizelim… Aynı zamanda Kapılı Köyü’nün sınırları içerisinde bulunan şelaleye geldiğiniz zaman, Tarihi Çayır Cami, Çayır Çeşme ve Tirfil Tepesi’ni de mutlaka gezi rotanıza ekleyin.

18) Yason Burnu

Çaytepe Köyü sınırları içerisinde, Perşembe ilçesinin 15 km batısında yer alan Yason Burnu, Samsun-Ordu karayolu üzerindedir. Doğal görünüme sahip bir yarımada olan Yason Burnu, yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Manzarasıyla sizi fazlasıyla büyülecek olan bu yarımada, aynı zamanda birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal SİT alanıdır. İçerisinde bulunan 1869 yılından kalma kilisenin onarılmasıyla birlikte ziyarete açılması ve yapılan çevre düzenlemesiyle, burası zamanla turizm cazibe merkezi haline gelmiştir. Ayrıca sahil boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada olmasıyla da ayrı bir önem kazanıyor.
Özellikle yaz aylarında geldiğinizde, güneşin doğuşunu ve batışını seyredebileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Yarımada üzerinde ve çevresinde yer alan piknik alanlarında piknik yapabilir, yeme-içme mekanlarında da dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Türk ve geleneksel Karadeniz mutfağındaki bu lezzetleri tatmalı ve tatmadan dönmemelisiniz.

19) Hoynat Adası

Perşembe ilçesine bağlı bir yer olan Hoynat Adası, Ordu’nun en güzel manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor desek, yanılmayız. Eski zamanlarda, gemiciler tarafından sığınak ve depo olarak kullanılan ada, Ramazan Köyü sınırları içerisinde yer alıyor ve henüz çok kişi tarafından bilinmiyor. Martı ve karabatak kuşlarının yaşadığı bir ada olan Hoynat Adası, karabatakların Türkiye’de yuva yaptığı tek yerdir ve Türkiye Doğa Derneği tarafından ‘’Önemli Kuş Alanı’’ ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

20) Ulugöl

Gölköy ilçesinde, Haruniye Köyü ve Süleymaniye Köyü arasında kalan Ulugöl, Ordu merkeze 74 km, Gölköy ilçe merkezine ise 17 km uzaklıktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’nin en temiz havasının burada bulunduğunu ve aynı zamanda Ordu’nun en büyük gölü olma özelliğine sahip olduğunu belirtelim. Bu yüzden elinizi çabuk tutmalı ve Ordu’da gezilecek yerler listenize burayı hemen eklemelisiniz. Şimdi gelelim biraz Ulugöl’ü tanıtmaya…
2009 yılında Ulugöl Tabiat Parkı olarak ilan edilen bu alanda, 3 adet göl yer alıyor. Tabiat parkın çevresi, Kayın, Kızılağaç, Gürgen ve Akçaağaç türlerinden oluşan ormanlarla kaplı olup, alan içerisinde ise yaban domuzu, sansar, gelincik türleri, sazan ve abant alabalığı gibi pek çok balık ve canlı türü bulunuyor. Çevreyi gezmek ve tüm bu ağaç ve hayvan çeşitlerine rastlamak istediğinizde, orman yolundan yürüyüşe çıkabilir ya da gölün etrafını turlayabilirsiniz. Burası kamp ve mesire alanı olarak da kullanıldığı için, göl kıyısından başlayıp ormanın içlerine kadar yürüdükçe, yüzlerce bungalov evlerle karşılaşmanız mümkün. Üstelik çok popüler bir yer olmadığı için, fiyatlar da son derece uygun. Ayıca mesire alanında ise; masa, çeşme, seyir terası, tuvalet, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanının yer aldığını da ekleyelim.
Her yıl Temmuz ayında ‘’Ulugöl Şenlikleri’’ adı altında etkinlikler düzenleniyor ve bu etkinliklere denk geldiğinizde, oldukça eğlenceli zamanlar geçireceğiniz çok aşikar.

21) Gaga Gölü

Fatsa’nın 10 km güneydoğusunda, Fatsa-Aybastı karayolunun hemen kenarında yer alan Gaga Gölü, bir heyelan sonucunda ortaya çıkmış. Heyelan sonrasında, değişik boyutlarda ve çok sayıda çukurluklar oluşmuş ve bu çukurların yağışlarla dolmasıyla da göl halini almış. Gaga Gölü, alandaki diğer göllere göre, ki çoğu kurumuş, oldukça büyüktür. Gölün ortasında küçük de olsa bir ada yer alıyor ve adaya eski bir yapının kalıntılarıyla bağlantı kuruluyor. Küçük bir kanal ile Bolaman Irmağı’na çıkan gölün içerisinde, kerevit, sazan ve yerel balıklara rastlayabilmeniz mümkün.

22) Küpkaya Kanyonu

Ulubey ilçesinde yer alan Küpkaya Kanyonu, Ordu’ya 32 km, Ulubey’e ise 9 km mesafede konumlanıyor. Her yıl milyonlarca turistin akınına uğrayan kanyon, kano sporunun gelişmesi adına oldukça uygun bir yerdir. Sadece kano değil, aynı zamanda çeşitli spor aktivitelerinin de burada yapıldığını belirtelim. Doğal yapısı ve akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla fazlasıyla ilgi gören kanyon suyunun sıcaklığı, yaz aylarında bile, 5 derece civarındadır. Yaklaşık 2 km uzunluğunda olan bu kanyonda, balık tutabilir, kano ya da trekking gibi sporlar yapabilir ve yüzebilirsiniz.

23) Çambaşı Kayak Merkezi

Kış aylarında geldiğinizde, bir alternatif olarak Çambaşı Kayak Merkezi’ne gidebilirsiniz. Kabadüz ilçesinin Musa Kırık Mahallesi sınırları içerisinde yer alan kayak merkezi, aynı zamanda Çambaşı Yaylasının kış turizm cazibesidir. İçerisinde; 11 adet kayak pisti yer alıyor ve kayak ve snowboard ekipmanları, kıyafetleri, gözlükleri, eldivenleri ile ilgili her şeyi burada bulmanız mümkün. Ayrıca 12 odalı otel ile 12 adet bungalov tipi evler bulunuyor ve istediğiniz kadar konaklayabiliyorsunuz. Yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı da cafe ve restoranlardan karşılayabilirsiniz.





whatsapp ile iletişime geç